قرص های ضدکرونای فایزر و مرک چه تفاوت هایی با هم دارند؟

شرکت های داروسازی فایزر و مرک دو قرص ضد ویروسی تجربی تولید کرده اند که اثربخشی آن ها در کارآزمایی های بزرگسالان در معرض خطر بیماری شدید کووید-۱۹ امیدبخش بوده است.
کدامیک از این قرص ها موثرتر هستند؟
ارقام منتشرشده کارآزمایی های این داروها نشان می دهد که قرص شرکت فایزر موثرتر است، اما هنوز باید منتظر داده های کامل مربوط به این آزمایش ها ماند.
شرکت فایزر اعلام کرده است که نتایج کارآزمایی بالینی اش نشان می دهد قرص ضد ویروس اش احتمال بستری شدن و مرگ ناشی از کووید-۱۹ را در افراد معرض خطر بیماری شدید در صورتی که در طول سه روز اول شروع علائم مصرف شود تا ۸۹ درصد کاهش می دهد. اثربخشی این قرص در صورت مصرف در پنج روز اول شروع علائم به ۸۵ درصد می رسد.
داروی تجربی ضدویروسی شرکت فایزر به صورت ترکیب شده با یک داروی ضدویروسی قدیمی تر به نام «ریتوناویر» است که فعالیت داروهای مهارکننده پروتئاز را تشدید می کند، اما این دارو می تواند باعث عوارض جانبی گوارشی شود و با سایر داروها تداخل کند
قرص شرکت مرک که به همکاری شرکت ریجبک تراپیوتیکز ساخته شده است از گروه داروهای «آنالوگ نوکلئوزید» است که اثربخشی آن از طریق وارد کردن خطاهای در رمز ژنتیکی ویروس عمل می کند و تکثیر آن را مهار می کند. این دارو با ایجاد کردن جهش های تصادفی در ویروس مانع تکامل آن و مقاوم شدنش در برابر درمان می شود.
درباره ایمنی و بی خطر بودن این داروها چه میدانیم؟
هر دوی این شرکت ها داده های محدودی درباره بی خطر بودن این داروها ابراز اطمینان کرده اند.